De Praktijk

Het team

Het tandheelkundig team van Mondzorg Praedinius bestaat uit:

Even voorstellen

Frank Bethlehem

Tandarts

Mijn naam is Frank Bethlehem, geboren in 1983 en woonachtig in Eelderwolde. Ik heb in Groningen de opleiding Mondzorgkunde gevolgd en aansluitend de opleiding tandheelkunde aan het ACTA te Amsterdam. Na mijn afstuderen heb ik bij verschillende praktijken waargenomen. Mijn ambitie is altijd geweest om een eigen praktijk te hebben. Na een tijd op zoek geweest te zijn naar een praktijk die past bij mijn ideeën over tandheelkundige zorg, ben ik in contact gekomen met mijn voorgangers Johannes Lourens en Marilize de Witt.

Mijn streven is om een ontstekingsvrije mond van mijn patiënten te bewerkstelligen, waar geen ruimte is voor gaatjes (cariës) of tandvleesontsteking (gingivitis). De zelfzorg blijft hierin de belangrijkste schakel, maar wij kunnen een ondersteunende rol spelen.

De tandheelkundige zorg bestaat steeds meer uit preventieve mondzorg. Door plaque- en tandsteenverwijdering en mondhygiëne instructie hopen we een stabiele mondsituatie te kunnen creëren. Regelmatige röntgenologische controles zullen nodig zijn om de stabiliteit van de situatie goed te kunnen beoordelen. Mocht het zijn dat de stabiliteit van de situatie vermindert, zullen we een passende oplossing treffen. Dit kan zowel preventief als curatief zijn.

De stabiele parodontale situatie is een belangrijk punt, ook voor de algemene gezondheid. Uit allerlei wetenschappelijke onderzoeken komt naar voren dat er een duidelijke relatie is tussen mondgezondheid en diabetes en hart-en vaatziekten. Als in mijn praktijk de mondgezondheid zo optimaal mogelijk is, hoop ik dat de systemische afwijkingen als gevolg van de mondsituatie tot een minimum beperkt kunnen blijven.

Ik hoop u in de toekomst te ontmoeten en samen met het tandheelkundig team u langdurig tandheelkundige zorg te mogen verlenen.

Judith van der Worp

Mondhygiëniste

Ik heb in 2007 de opleiding Mondzorgkunde in Groningen afgerond. Patiënten met erge tandvleesproblemen worden door mij behandeld. Ik probeer de mondsituatie stabiel te krijgen en te houden.

Ik volg jaarlijks bijscholing om mijn kennis up-to-date te houden. Ik ben werkzaam op de dinsdag, woensdag en de vrijdagochtend.

Monique Briggeman

Preventie-assistente)

Ik ben preventie-assistente. Naast assisteren bij reguliere tandheelkundige behandelingen, doe ik ook gebitsreinigingen en geef ik mondhygiëne instructies. Verder doe ik administratieve werkzaamheden.

Ik ben werkzaam op de maandag, dinsdagochtend, woensdag en donderdag.